کنار آمدن با سرطان

فهرست مطالب
کنار آمدن با سرطان

ایران سرطان در این مقاله به بیان راهکارهایی برای کنار آمدن با سرطان می‌پردازد. شاید سرطان یکی از ناامیدکننده‌ترین و ترسناک‌ترین کلماتی باشد که تا به حال شنیده‌اید. پذیرش این‌که به سرطان مبتلا شده‌اید، تجربه‌ای دشوار و چالش‌برانگیز است. پس از تشخیص سرطان، احساسات مختلفی از قبیل ترس، اضطراب و عصبانیت را تجربه می‌کنید و شاید یکی از سوالات‌تان این باشد که چگونه می‌توان با سرطان و روزهای پیش رو کنار آمد؟

قبل از این‌که ادامه مطالب این صفحه را بخوانید، لطفاً اول لبخند بزنید و این نکته را به خاطر بسپارید که مسیر مبارزه با سرطان تنها نیستید!

برای کنار آمدن با سرطان باید به خودتان زمان بدهید. چون شما سرطان دارید، وارد مسیری شده‌اید که باید آن را طی کنید؛ اما سرطان، دوی سرعت نیست، بلکه بیشتر شبیه به دو استفامت است.

درمان سرطان و کنار آمدن با سرطان

برای کنار آمدن با سرطان در مورد بیماری‌تان تحقیق کنید

اطلاعات اولیه و مفید در مورد تشخیص سرطان را جمع‌آوری و آن‌ها را با پزشک خود مطرح کنید. سوالاتی از جمله این که: آیا سرطان متاستاز داده و گسترش یافته است؟ آیا سرطان من قابل درمان است؟ شانس درمان سرطان من چقدر است؟ به چه آزمایشات یا روش‌هایی نیاز دارم؟ گزینه‌های درمان من چه هستند؟ عوارض جانبی درمان چیست؟ برای پیشگیری از عود مجدد سرطان چه کاری می‌توانم بکنم؟

پس از کسب اطلاع در مورد جزئیات بیماری و روش‌های درمان سرطان، برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بیماری‌تان می‌توانید از اینترنت کمک بگیرید. سایت‌های فارسی‌زبان کمی هستند که اطلاعات علمی و قابل‌اعتماد ارائه بدهند؛ ایران‌سرطان با بهره‌گیری از نظر متخصصان و جدیدترین مقالات خارجی، در تلاش است تا بتواند مطالب موردنیاز بیماران سرطانی را در اختیارشان قرار دهد.

تغییرات احتمالی در زندگی را پیش‌بینی کنید

با این کار بهتر می‌توانید با بیماری خود کنار بیایید. از تیم درمانی خود بپرسید که آیا داروها باعث ریزش مو می‌شوند؟ هم‌چنین باید بدانید که چگونه درمان بر فعالیت‌های روزانه شما تأثیر می‌گذارد و دچار چه محدودیت‌هایی خواهید شد.

خوب غذا بخورید

داشتن یک رژیم غذایی سالم می‌تواند به شما در مدیریت عوارض جانبی سرطان و بهبود سریع‌تر کمک کند. هم‌چنین ممکن است خطر عود سرطان در آینده را کاهش دهد. در هر وعده، غذاهای سرشار از فیبر شامل غلات کامل، لوبیا، نخود فرنگی، عدس، آجیل و مغزیجات بخورید. از محصولات پروبیوتیک و پری‌بیوتیک شامل ماست، کفیر، کلم ترش یا سایر سبزیجات تخمیر‌شده، سبزی قاصدک، سیر خام، تره خام، پیاز خام یا پخته، حبوبات و لوبیا استفاده کنید. امگا ۳ و چربی‌های غیر‌اشباع را نیز در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید.

ضمناً می‌توانید برای تنظیم یک رژیم غذایی مناسب و مقوی به متخصص تغذیه مراجعه کنید.

من می توانم، مبارزه با سرطان

 برای کنار آمدن با سرطان ورزش کنید

طبق پژوهش‌های انجام‌شده، افرادی که در حین درمان سرطان، ورزش می‌کنند، عمر طولانی‌تری خواهند داشت. ورزش می‌تواند به کاهش خستگی ناشی از درمان و کاهش کورتیزول (هورمون استرس)کمک کند. از نشستن یا درازکشیدن برای مدت طولانی خودداری کنید.

یکی از راه‌های موثر برای  کنار آمدن با سرطان، صحبت با سایر بیماران است

گاهی اوقات، چنین به نظر می‌رسد افرادی که سرطان را تجربه نکرده‌اند، نمی‌توانند احساس شما را به‌طور کامل درک کنند. برای بسیاری از افراد، صحبت با دیگران که در شرایط مشابه بوده‌اند، مفید است و می‌تواند به کنار آمدن با سرطان کمک کند. سایر بازماندگان سرطان می‌توانند تجربیات خود را با شما به اشتراک بگذارند. بدین منظور می‌توانید به انجمن‌های حمایت از بیماران سرطانی که در هر استان زیر نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فعالیت می‌کنند، مراجعه کنید.

انزوا، ممنوع!

برای هر چه بهتر کنار آمدن با سرطان اجازه ندهید که بیماری باعث گوشه‌گیرشدن شما بشود. شاید خانواده و دوستان گاهاً با پرسیدن سوالات زیاد یا دادن نظرات نابه‌جا باعث ناراحتی یا سردرگمی شما شوند، اما مظمئن باشید که همیشه می‌توانید روی حمایت آن‌ها حساب باز کنید. انتظارات‌تان را به آن‌ها بگویید و ضمناً به آن‌ها یادآوری کنید که چه‌قدر دوست‌شان دارید و این که کمک‌شان چه قدر برای‌ان مفید است.

انزوا، عوارض سرطان و درمان آن

سرطان، پایان مسیر زندگی نیست!

سازگارشدن، یکی از مهم‌ترین جنبه‌های سلامت روان است که اصل اساسی کنار آمدن با سرطان است. اختلال عدم‌ سازگاری به این معناست که فرد نتواند نسبت به یک عامل تنش‌زا و استرسی، واکنش مناسب داشته باشد. سازگاری به‌معنای رضایت از شرایط نیست، بلکه به شما کمک می‌کند که کیفیت زندگی خود را کاهش ندهید و بتوانید مثل گذشته، حتی بهتر از آن، با چالشی مثل سرطان کنار بیایید. آرام باشید؛ با سرطان زندگی به پایان نمی‌رسد، بلکه مرحله و مسیر دیگری در زندگی ایجاد می‌شود.

قرار نیست سرطان شما را از لذت‌ها و تفریحات‌تان دور کند. می‌توانید هم دچار این بیماری باشید و هم رانندگی کنید، شنا کنید، ورزش کنید، سفر بروید و … . شاید به‌خاطر شرایط بدنی در مراحلی از بیماری نتوانید فعالیت سنگین کنید اما مشکلی نیست، فعالیت سبک کنید.

کنار آمدن با سرطان؛ توصیه‌هایی از طرف نجات‌یافتگان

جملاتی که در ادامه می‌بینید، از طرف بیماران سرطانی که سلامت خود را به دست آورده‌آند، خطاب به تمامی بیماران سرطانی نوشته شده است:

  • همواره به یاد داشته باش خداوند در هر شرایطی دوستت دارد و تو را رها نمی‌کند؛ محبت کن و محبت دیگران را بپذیر.

  • درباره نوع سرطان خود اطلاعات کسب کن؛ هر قدر بیشتر بدانی، کمتر احساس ترس و ناامیدی داری و تصمیم‌های بهتری می‌توانی بگیری.

  • قسمتی از درمان سرطان این است که قبول کنی بیمار هستی و تا پایان درمان احتیاج به کمک دیگران داری.

  • کنار آمدن با سرطان یک نبرد است اما تو می‌توانی در این مسیر شادی را تجربه کنی.

  • انگیزه را به استقامت و امید تبدیل کن تا خشم، ترس و ناراحتی از تو دور شود.

  • با هر اتفاقی ناامید نشو. راه درازی در پیش داری. خداوند در هر قدم با تو همراه است؛ فقط اطمینان داشته باش:)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *