چگونه خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهیم؟

فهرست مطالب
چگونه خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهیم

عوامل خطر زیادی برای ایجاد سرطان وجود دارد که نمی‌توان همه آنها را تحت تأثیر قرار داد، مانند ژن‌ها. ما در این مقاله به بررسی مبارزه با سرطان در زندگی روزمره پرداخته‌ایم. برای رسیدن به پاسخ، چگونه خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهیم؟ پیشنهاد می‌کنیم تا آخر این مقاله همراه ایران سرطان بمانید.

چگونه خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهیم

برای کاهش خطر ابتلا به سرطان چه مواد غذایی مصرف کنیم؟

برخی از مواد غذایی دارای خواص ضد سرطانی هستند و به جلوگیری از ابتلا به سرطان کمک می‌کنند. ما دراین قسمت به بررسی مواد غذایی پرداخته‌ایم که به به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک می‌کنند. این مواد غذایی عبارتند از:

سیب

مواد گیاهی ثانویه موجود در سیب از بسیاری از انواع سرطان جلوگیری می‌کند. آنها همچنین سرشار از ویتامین C هستند و بنابراین در برابر رادیکال‌های آزاد محافظ هستند. مصرف یک سیب در روز برای کاهش خطر ابتلا به سرطان کافی است.

کلم بروکلی

رنگ سبز کلم بروکلی به عنوان محافظ سلولی در بین سبزیجات شناخته می‌شود و اثر ضد سرطانی دارد. کلم بروکلی حاوی بیشترین مواد شیمیایی گیاهی است و دو برابر یک لیمو ویتامین C دارد.

چای سبز

گفته می‌شود که تانن‌های طبیعی در چای سبز در برابر سرطان پوست، سرطان روده بزرگ، سرطان سینه، سرطان پروستات و سرطان ریه محافظت می‌کند. برای کاهش خطر ابتلا به سرطان توصیه می‌کنیم دو تا سه فنجان در روز چای سبز مصرف کنید.

شکلات تلخ

شکلات تلخ با محتوای کاکائو حداقل 70 درصد پلی فنول‌هایی را برای بدن فراهم می‌کند که دارای اثر ضد التهابی هستند و می‌توانند با سلول های سرطانی مبارزه کنند.

روغن زیتون

از سرطان سینه محافظت می‌کند. روزانه یک قاشق روغن زیتون مصرف کنید و از پیشرفت سرطان جلوگیری کنید.

شاه ماهی

اسیدهای چرب امگا 3 تولید مولکول‌های التهابی را که باعث پیشرفت سرطان می‌شوند متوقف می‌کند. خوردن ماهی سه بار در هفته می‌تواند خطر ابتلا به سرطان سینه، پروستات و روده بزرگ را تا 40 درصد کاهش دهد.

سیر

کلروفیل و سلنیوم موجود در آن می‌تواند از سرطان جلوگیری کند. سیر به ویژه در برابر سرطان روده بزرگ موثر است.

مرکبات

مرکبات می‌تواند بر روی سرطان‌های دستگاه گوارش مانند سرطان دهان، سرطان مری، حنجره و سرطان معده تاثیر مثبت داشته باشد. بهتر است پوست سیب را جدا نکنید. چرا که آپوست سیب حاوی فلاونوئیدهای زیادی است که اثر ویتامین C را تا 30 برابر افزایش می‌دهد.

 تمشک

اسید الاژیک موجود در تمشک از تخریب سلولی جلوگیری می‌کند و به تخریب سلول‌های آسیب دیده کمک می‌کند. برای مثال، سرطان دهانه رحم، تخمدان و روده بزرگ مهار می‌شود. علاوه بر این، سایر ترکیبات موجود در تمشک، پروآنتوسیانیدین‌ها نیز علیه سلول‌های سرطانی عمل می‌کنند.

چگونه خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهیم؟

رژیم غذایی چه نقشی در پیشگیری از سرطان دارد؟

رژیم غذایی ما تاثیر زیادی بر سلامت ما دارد. گوشت قرمز یا فرآوری شده بیش از حد، غذای زغالی یا کپک زده می‌تواند باعث ایجاد تومور شود. از سوی دیگر، غذاهای پیشگیری کننده از سرطان، سبزیجات و میوه‌های تازه هستند که بهتر است چند بار در روز مصرف شوند.

آیا آسپرین از سرطان جلوگیری می‌کند؟

شاید این شایعه را شنیده باشید که مصرف منظم آسپرین از سرطان جلوگیری می‌کند. گفته می‌شود که این به دلیل اثرات ضد التهابی این دارو است، زیرا برخی از سرطان‌ها می‌توانند با التهاب مداوم ایجاد شوند. در این مورد گفته می‌شود که آسپرین رشد تومور را کند می‌کند. به دلیل اثر لخته شدن خون، گفته می‌شود که این دارو از تشکیل متاستازها نیز جلوگیری می‌کند. با این وجود، پزشکان توصیه می‌کنند از مصرف آسپرین به عنوان یک اقدام احتیاطی بدون مشورت با پزشک خودداری کنید. داروها می‌توانند منجر به عوارض جانبی شوند و فقط باید پس از سنجش مزایا و معایب با پزشک مصرف شوند.

چگونه خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهیم

پیشگیری از سرطان با چای؟

تعدادی از مطالعات به تاثیر چای سبز بر خطر سرطان پرداخته اند. نتیجه شما: نامشخص در حالی که چای سبز در برخی مطالعات خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد، در برخی دیگر آن را افزایش می دهد. به طور کلی، نتایج مطالعات فردی آنقدر متفاوت است که نمی‌توان یک توصیه قابل اعتماد ارائه کرد.

ورزش در پیشگیری از سرطان چه نقشی دارد؟

ورزش منظم خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد، شما را قوی‌تر می‌کند، از وزن بدن سالم حمایت می‌کند، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و اعتماد به نفس را افزایش می‌دهد. انجام ورزش کافی برای سالم ماندن آسان‌تر از آن چیزی است که بسیاری از مردم فکر می‌کنند. دو ساعت ورزش در هفته می‌تواند کافی باشد.

پیشگیری از سرطان و تشخیص زودهنگام سرطان

بین پیشگیری از سرطان و تشخیص زودهنگام سرطان می‌توان تمایز قائل شد. اقدامات پیشگیرانه، مانند رژیم غذایی سالم و عدم استعمال دخانیات، برای جلوگیری از پیشرفت سرطان در نظر گرفته شده است. برنامه‌های تشخیص زودهنگام، به اصطلاح غربالگری، به یافتن هرچه زودتر تومور کمک می‌کند. زیرا هر چه تومورها زودتر شناسایی و درمان شوند، شانس بهبودی بیشتر است. برخی از سرطان‌ها می‌توانند به دلیل عفونت ایجاد شوند، که برخی از آنها با واکسیناسیون قابل پیشگیری هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *