شایع‌ترین علائم سرطان پوست چیست؟ چگونه درمان می‌شود؟

فهرست مطالب
شایع ترین علائم سرطان پوست

سرطان پوست برخلاف تصور رایج، یک نوع سرطان شایع است. مطالعات ثابت کرده‌اند که تقریباً از هر پنج نفر یک نفر در مقطعی از زندگی خود به سرطان پوست مبتلا می‌شود. علاوه بر این، درمان کامل بیماری با تشخیص زودهنگام امکان پذیر است. روش‌های درمانی رایج شامل برداشتن، کرایوتراپی، شیمی‌درمانی، پرتودرمانی و جراحی است. با توجه به نوع یا پیشرفت بیماری می‌توان از روش‌های درمانی مناسب استفاده کرد. علاوه بر این، ممکن است بتوان از چندین روش درمانی با هم استفاده کرد. مهم است که تغییراتی را که در پوست رخ می‌دهد در نظر بگیرید، زیرا تشخیص زودهنگام امکان درمان کامل بیماری را فراهم می‌کند. برای جلوگیری از سرطان پوست، حداقل یک بار در سال به متخصص پوست مراجعه کنید. ما در این مقاله به بررسی شایع‌ترین علائم سرطان پوست پرداخته‌ایم. با ما تا‌ آخر این مقاله همراه بمانید.

شایع ترین علائم سرطان پوست

سرطان پوست چیست؟

سرطان نوعی بیماری است که باعث رشد و تکثیر غیرقابل کنترل سلول‌های بافت یا اندام می‌شود. اغلب با توجه به نام بافت یا اندامی که در آن رخ می‌دهد نامگذاری می‌شود. سرطان پوست زمانی اتفاق می‌افتد که سلول‌های پوست به‌طور غیرقابل کنترلی رشد یا تکثیر می‌شوند. در بدن انسان سالم، یک سلول پوست مرده یا پیر با سلول جدید جایگزین می‌شود. به هر دلیلی ممکن است این چرخه مختل شود. در نتیجه اختلال در چرخه، تولید سلول‌های جدید حتی قبل از تخریب سلول‌های سالم قابل مشاهده است.

شایع‌ترین علت سرطان پوست چیست؟

در میان علل سرطان پوست، شایع‌ترین علت سرطان پوست قرار گرفتن بیش از حد در معرض اشعه ماوراء بنفش (UV) خورشید است. به همین دلیل توصیه می‌شود در هنگام بیرون رفتن به ویژه در ماه‌های تابستان که آفتاب زیاد است، احتیاط کنید. در غیر این صورت، پوست در معرض اشعه UV مستقیم قرار می‌گیرد. در این حالت، ساختار سلو‌ل‌های پوست بدتر می‌شود و ممکن است سرطان ایجاد شود.

سرطان پوست بیشتر در مناطقی از بدن که بیشتر در معرض نور خورشید هستند رخ می‌دهد. این نواحی عبارتند از: صورت، گوش‌ها، گردن، لب‌ها، بازوها، سینه، قسمت بالایی پشت، پاها و دست‌ها. اما بین انگشتان پا، اندام تناسلی، کف پا و … که بسیار کمتر در معرض آفتاب قرار می‌گیرند.

چه چیزی باعث سرطان پوست می‌شود؟

علت اصلی سرطان پوست سوختگی ناشی از قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید است. به خصوص سوختن بدن برای تشکیل حباب‌های آب یک موقعیت خطرناک برای سرطان پوست است. اشعه ماوراء بنفش خورشید می‌تواند به DNA سلول‌های پوست آسیب برساند. سلول‌های دارای DNA آسیب دیده؛ غیر طبیعی می‌شود، سریع‌تر از آنچه باید رشد می‌کند و تکثیر می‌شود. این باعث ایجاد سرطان در منطقه می‌شود.

سایر علل شناخته شده سرطان پوست عبارتند از تماس مکرر با مواد خاصی مانند قطران و زغال سنگ. برخی شرایط نیز وجود دارد که خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می دهد. این موارد را می‌توان به صورت زیر فهرست کرد:

  • زندگی در زیر نور خورشید یا در ارتفاعات بالا
  • استفاده مکرر از دستگاه سولاریوم برای برنزه کردن
  • داشتن چشم‌های رنگ روشن، پوستی با رنگ روشن یا کک و مک
  • داشتن سابقه خانوادگی سرطان پوست
  • داشتن پیوند عضو قبلی
  • ابتلا به بیماری‌هایی که سیستم ایمنی را تضعیف می‌کند یا استفاده از داروهایی که سیستم ایمنی را سرکوب می‌کنند
  • قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش در درمان بیماری‌های پوستی مانند پسوریازیس و اگزما استفاده می‌شود.
شایع ترین علائم سرطان پوست

علائم شایع سرطان پوست چیست؟

انواع مختلفی از سرطان پوست وجود دارد و علائم بیماری بر اساس این انواع متفاوت است. یکی از شایع‌ترین علائم نوعی سرطان پوست به نام کارسینوم سلول بازال است. سایر علائم شایع سرطان پوست عبارتند از:

  • ایجاد توده‌هایی مانند موم روی پوست
  • ایجاد ضایعات زخم مانند صاف، خرمایی یا قهوه‌ای
  • زخم‌های پوسته‌ای هستند که بهبود می‌یابند اما دوباره خونریزی می‌کنند.
  • یک ندول قرمز و سفت
  • ضایعات مسطح که ممکن است هم سطح پوسته‌ای و هم پوسته پوسته داشته باشند.

علائم نوعی سرطان پوست به نام ملانوم متفاوت است. برخی از این علائم عبارتند از:

  • لکه‌های بزرگ یا بزرگ قهوه‌ای اغلب با لکه‌های تیره
  • خونریزی زخم‌های توده‌ای شکل
  • ضایعاتی که باعث خارش، سوزش یا درد می‌شوند
  • ضایعات تیره رنگ که بر روی غشاهای مخاطی در هر قسمت از بدن ایجاد می‌شود

روش‌های تشخیص سرطان پوست

مراجعه به متخصص پوست برای تشخیص سرطان پوست ضروری است. معاینه ابتدا با تعیین افزایش یا رشد در کک و مک، خال یا سایر نقاط بدن شروع می‌شود. سپس متخصص پوست می‌تواند کل بدن از جمله پوست سر و اندام تناسلی را بررسی کند. در صورت وجود ضایعه مشکوک روی پوست، بیوپسی ممکن است انجام شود. اگر در نمونه بافت گرفته شده شواهدی از سرطان پوست وجود داشته باشد، می‌توان مناسب‌ترین روش درمانی را تعیین کرد.

شایع ترین علائم سرطان پوست

درمان علائم شایع سرطان پوست

دوره درمان بسته به مرحله بیماری متفاوت است. مراحل سرطان پوست از 0 تا 4 درجه بندی می‌شوند. هر چه درجه بالاتر باشد، سرطان بیشتر گسترش یافته است. در صورت تشخیص زودهنگام، حتی بیوپسی ممکن است اجازه حذف کل سلول سرطانی را بدهد، زیرا بافت سرطانی در ناحیه بسیار محدودی یافت می‌شود. با این حال، می‌توان روش‌های مختلف درمانی را در سطوح پیشرفته به کار برد.

سرما درمانی

این یک روش درمانی است که شامل انجماد ساختار سرطانی ناشی از سرطان پوست با قرار گرفتن در معرض دمای بسیار پایین و سپس خارج کردن آن از بدن است. گاز آرگون یا نیتروژن مایع برای انجماد ساختار سرطانی استفاده می‌شود.

جراحی اکسیزیونال

هدف از این جراحی اطمینان از حذف کامل سلول سرطانی از بدن است. برای اطمینان از این موضوع، مقداری بافت سالم در اطراف ناحیه سرطانی نیز گرفته می‌شود.

جراحی موهس

در این روش جراحی، بافت سرطانی لایه به لایه بریده شده و از بدن خارج می‌شود. پس از برش هر لایه، بافت مورد بررسی قرار می‌گیرد و فرآیند برش تا زمانی که بافت سرطانی وجود نداشته باشد ادامه می‌یابد. مزیت این روش جراحی کمترین آسیب به بافت‌های سالم است. این یک روش درمانی است که به ویژه برای نواحی قابل مشاهده و مهم از نظر زیبایی استفاده می‌شود.

جدای از این درمان‌های رایج، کورتاژ و الکترودیکاسیون را می‌توان در درمان سرطان سلول‌های بازال و سلول سنگفرشی پوست به کار برد. در درمان سرطان پوست پیشرفته که به بسیاری از قسمت‌های بدن گسترش یافته است، ممکن است شیمی درمانی، ایمونوتراپی و رادیوتراپی در نظر گرفته شود. برای جلوگیری از سرطان پوست می‌توانید از خود در برابر اشعه‌های خطرناک خورشید و آفتاب سوختگی محافظت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *