آمادگی برای جراحی سرطان پوست

فهرست مطالب
آمادگی برای جراحی سرطان پوست

در این صفحه، در خصوص آمادگی برای جراحی سرطان پوست مطالبی را می‌خوانید. در این صفحه مهمترین نکات در مورد پیش از جراحی، روز جراحی و پس از آن را به شما می‌گوییم. با ایران سرطان همراه باشید.

آمادگی برای جراحی سرطان پوست

در آخرین ویزیت پیش از عمل جراحی، نکاتی به منظور آمادگی برای جراحی سرطان پوست گفته خواهد شد. در این جلسه با برخی از اعضای تیم درمانی ملاقات خواهید کرد. این جلسه معمولاً یک تا دو هفته پیش از عمل جراحی برگزار می‌شود.

ممکن است جراحی سرطان پوست با تزریق بی‌حسی موضعی انجام شود و بنابراین در حین جراحی، هوشیار خواهید بود. برای انجام عمل‌های جراحی بزرگ‌تر و سنگین‌تر، از بیهوشی عمومی استفاده می‌شود که باعث می‌شود در حین عمل، هوشیار  نباشید.

سنجش آمادگی برای جراحی سرطان پوست

در صورتی که برای انجام عمل جراحی از بیهوشی عمومی استفاده شود، یک سری آزمایشات را باید انجام دهید. به طور کلی، در این آزمایش‌ها موارد زیر بررسی می‌شوند:

  • میزان آمادگی شما برای بیهوشی
  • ریکاوری مناسب بعد از عمل جراحی

ممکن است لازم باشد یک یا چند مورد از آزمایش‌های زیر را نیز انجام دهید:

  • آزمایش خون برای بررسی سلامت عمومی و عملکرد کلیه‌ها
  • نوار قلب جهت بررسی سلامت قلب
  • رادیوگرافی قفسۀ سینه برای بررسی سلامت ریه‌ها

پیش‌ارزیابی در کلینیک یا مطب

همان طور که در بالا ذکر کردیم، ۱ یا ۲ هفته پیش از عمل جراحی، در کلینیک یا مطب، یک جلسه ویزیت خواهید داشت و توضیحاتی درمورد نحوه آمادگی برای جراحی سرطان پوست دریافت خواهید کرد.

در این جلسه، با اعضای تیم درمانی ملاقات کرده و میزان آمادگی برای جراحی سرطان پوست را در شما افزایش می‌دهند.

پزشک یا پرستار به شما خواهد گفت که در روز عمل چه کار باید کنید. به عنوان مثال، چه زمانی خوردن، آشامیدن و مصرف داروهای مختلف را قطع کنید. مصرف داروهای معمولی را متوقف نکنید؛ مگر این‌که پزشک به شما گفته باشد.

هر سوالی که دارید، بپرسید. نوشتن این سوالات از قبل به شما کمک می‌کند تا هیچ سوالی را فراموش نکنید. هر چه بیشتر بدانید چه اتفاقی قرار است بیفتد، ترس شما کمتر می‌شود.

اگر سوالی را فراموش کردید، نگران نباشید؛ پیش از عمل جراحی، جراح را ملاقات خواهید کرد و می‌توانید تمام سوالاتتان را از وی بپرسید.

جراح در مورد موارد زیر به شما توضیح خواهد داد:

  • عمل جراحی که قرار است، انجام شود.
  • مزایای عمل جراحی
  • خطرات احتمالی
  • مواردی که بعد از عمل جراحی، باید انتظار داشته باشید.

جراح، یا متخصص پوست (درماتولوژیست) است یا جراح پلاستیک. زمانی که هوشیار باشید، باید فرم موافقت با عمل جراحی را امضا کنید.

متخصص بیهوشی، با استفاده از دارویی خاص، شما را بیهوش کرده و در حین عمل از شما مراقبت خواهد کرد. داروی بیهوشی، شما را در حین عمل به خوابی عمیق فرو می‌برد. ضمناً متخصص بیهوشی اطمینان حاصل خواهد کرد که بیهوشی برای شما خطری به دنبال نداشته باشد. پرستار نیز موارد زیر را بررسی می‌کند:

  • سلامت عمومی
  • وزن
  • فشار خون
  • ضربان قلب (نبض)
  • دمای بدن
  • تعداد تنفس

پرستاران بلافاصله بعد از عمل و تا زمانی که از بیمارستان ترخیص شوید، از شما مراقبت خواهند کرد.

خوردن و آشامیدن

یکی از موارد مهم در روند آمادگی برای جراحی سرطان پوست، آگاهی از شرایط بیهوشی است. بیهوشی عمومی مستلزم این است که برای مدت زمان مشخصی قبل از عمل، خوردن و آشامیدن را متوقف کنید. به طور معمول، دو ساعت قبل از عمل جراحی، نباید از مایعات استفاده کنید و از شش ساعت قبل نیز باید خوردن غذاهای جامد را متوقف کنید. حتی ممکن است به شما گفته شود که از شب قبل از عمل چیزی نخورید.

از دستورالعمل‌هایی که تیم درمانی در مورد زمان توقف خوردن و آشامیدن به شما داده است، پیروی کنید. این دستورالعمل‌ها، باعث افزایش آمادگی برای جراحی سرطان پوست می‌شوند.

آمادگی برای جراحی سرطان پوست

مراجعه به بیمارستان

معمولاً پس از بیشتر جراحی‌های مربوط به سرطان پوست، نیازی به بستری در بیمارستان نیست و ترخیص خواهید شد. البته تعداد کمی از بیماران نیز ممکن است یک شب در بیمارستان بستری شوند. بنابراین باید پیش‌بینی کنید که در صورت بستری، به چه چیزهایی نیاز خواهید داشت.

وسایلی که باید با خودتان به بیمارستان ببرید:

  • لباس راحتی
  • لباس‌ زیر
  • دمپایی
  • لنزهای چشمی و عینک
  • صابون، مسواک و خمیردندان
  • تامپون و نوار بهداشتی
  • حوله
  • مقدار کمی پول نقد
  • داروهایی که معمولاً مصرف می‌کنید
  • مجله و کتاب
  • هدفون برای گوش‌دادن به موسیقی
  • تلفن هوشمند یا تبلت برای تماس با دوستان و سرگرم‌شدن

البته بیشتر موراد  بهداشتی را در ساک بیمارستان به شما خواهند داد اما محظ احتیاط برخی وسایل را بردارید.

نقش خانواده و دوستان در آمادگی برای جراحی سرطان پوست

در روند آمادگی برای جراحی سرطان پوست، خانواده و دوستان‌تان می‌توانند از بار روانی عمل جراحی بکاهند. پرستار بخش، شماره بیمارستان را به اعضای خانواده‌تان می‌دهد تا بتوانند از وضعیت شما مطلع شوند. مدت زمان عمل بستگی به نوع جراحی دارد.

در صورت جزئی‌بودن عمل جراحی، جراحی بین ۳۰ تا ۶۰ دقیقه به طول خواهد انجامید. ممکن است بعد از عمل جراحی، به تشخیص پزشک، مدت کوتاهی نیز در بیمارستان بستری شوید. عمل‌های جراحی بزرگ، مدت زمان بیشتری به طول می‌انجامند. ممکن است نیاز باشد که کمی بیشتر در بیمارستان بستری شوید. بنابراین برنامه‌ریزی لازم را داشته باشید.

دوستان و خانواده می‌توانند در بیمارستان به ملاقات‌تان بیایند. بیشتر بیمارستان‌ها، تعداد افرادی که می‌توانند کنار بیمار باشند را محدود می‌کنند. بنابراین بازدیدکنندگان باید این نکته را مدنظر قرار داده و به طور همزمان به ملاقات نیایند. ضمناً توجه داشته باشید که ملاقات‌کنندگان نباید هیچ‌گونه بیماری واگیرداری داشته باشند.

آمادگی برای جراحی سرطان پوست

آمادگی برای جراحی سرطان پوست در روز عمل

بیشتر روش‌های درمان سرطان پوست به صورت سرپایی و با استفاده از داروی بی‌حسی موضعی انجام می‌شوند. در صورت انجام عمل‌های جراحی بزرگ‌تر مانند برداشتن گره‌های لنفاوی مجاور، ممکن است نیاز به استفاده از بیهوشی عمومی باشد.

مواردی که پرستار برای آمادگی برای جراحی سرطان پوست در روز عمل جراحی به شما خواهد گفت:

  • زمان آخرین مرتبه‌ای که چیزی خورده‌اید.
  • پوشیدن لباس بیمارستانی
  • خارج‌کردن هر گونه جواهر و زیورآلات
  • پاک‌کردن آرایش و لاک ناخن
  • خارج‌کردن لنزهای تماسی چشم
  • پوشیدن مچ‌بند شناسایی بیمارستانی

در صورتی که دندان مصنوعی داشته باشید، تا قبل از حضور در اتاق عمل نیازی به خارج کردن آن‌ها نیست. در برخی از انواع عمل‌های جراحی، باید موهای ناحیه‌ای از پوست که تحت عمل جراحی قرار می‌گیرد را اصلاح کنید. ممکن است پرستار این کار را برای شما انجام دهد و یا این‌که این کار در زمان بیهوشی در اتاق عمل انجام شود.

پرستار ممکن است برای جلوگیری از استرس قبل از عمل جراحی، به شما قرص آرام‌بخش بدهد یا اقدام به تزریق آمپول کند. این داروها باعث خشک‌شدن دهان می‌شوند اما می‌توانید دهان خود را بشویید تا هم‌چنان مرطوب باقی بماند.

داروی بیهوشی مورد استفاده در آمادگی برای جراحی سرطان پوست

در بیشتر جراحی‌های سرطان پوست از بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود. داروی بی‌حسی موضعی توسط پزشک به پوست اطراف ناحیۀ جراحی تزریق می‌شود. در این حالت، شما در حین عمل جراحی بیدار و هوشیار هستید. در برخی از جراحی‌های بزرگ‌تر و سنگین‌تر، بسته به تصمیم پزشک از بیهوشی عمومی استفاده می‌شود. در جراحی‌هایی که با استفاده از بیهوشی عمومی انجام می ‌شود، داروی بیهوشی از طریق آنژیوکت به درون رگ بیمار تزریق می‌شود. در همان حالت، اکسیژن و گازهای بیهوشی از طریق ماسک در جلوی دهان و بینی بیمار قرار می‌گیرد تا فرد بتواند تنفس کند. فرد با تزریق داروهای تزریقی و گازهای تنفسی به خواب می‌رود.

آمادگی برای جراحی سرطان پوست

در بی‌حسی اپیدورال از یک یا چند داروی ضددرد استفاده می‌شود که از طریق کاتتری که در فضای اپیدورال قرار دارد به بدن تزریق می‌شود. فضای اپیدورال، فضای کوچکی بیرون از نخاع است که در بخش پایینی قرار دارد. بدین ترتیب، بعد از عمل امکان تزریق مستمر داروی ضددرد برای کاهش درد فراهم می‌شود. مدت زمان لازم برای اثرگذاری داروهای بی‌حسی اپیدورال حدود ۱ تا ۱۵ دقیقه است؛ این زمان به نوع داروی به‌کار رفته بستگی خواهد داشت. این روش در برخی از عمل‌های جراحی سرطان پوست استفاده می‌شود.

بعد از عمل جراحی

وضعیت آمادگی برای جراحی سرطان پوست شما بعد از عمل، بستگی به نوع جراحی سرطان پوست دارد. در مورد سرطان‌های کوچک پوست، عمل جراحی با بی‌حسی موضعی انجام می‌شود و به احتمال زیاد، بعد از عمل جراحی از بیمارستان ترخیص خواهید شد. در مورد سرطان‌های بزرگ‌تر و پیشرفته‌تر پوست، بسته به تصمیم پزشک از بیهوشی عمومی استفاده شده و احتمالاً یک شب در بیمارستان باید بمانید. مطالبی که در ادامه می‌خوانید، برای افرادی است که تحت عمل جراحی سرطان‌های پیشرفته قرار گرفته‌اند.

پس از بیهوشی عمومی

بعد از پایان عمل جراحی که در آن از داروی بیهوشی عمومی استفاده شده باشد، خواب‌آلود خواهید بود. میزان خواب‌آلودگی و سرعت بهبودی بستگی به نوع عمل و نوع داروی بیهوشی دارد. وضعیت افراد پس از بیهوشی عمومی با یکدیگر متفاوت است. برخی از افراد احساس خوبی دارند اما برخی دیگر، حالت‌های زیر را تجربه می‌کنند:

  • عصبانیت
  • سرما
  • حالت تهوع
  • گیجی
  • غمگین
  • اضطراب
  • گریه

پس از پایان عمل جراحی، پرستار در فواصل زمانی کوتاه، وضعیت شما را بررسی می‌کند. به عنوان مثال، فشار خون، ضربان قلب، دمای بدن، تعداد تنفس و وضعیت زخم به طور مداوم توسط پرستار بررسی می‌شود. روی زخم شما یک پانسمان قرار می‌گیرد. ممکن است لوله‌ای نیز در نزدیکی زخم گذاشته شود تا مایع تجمع‌یافته را تخلیه کند. تا زمانی که مجدداً بتوانید غذا بخورید، مایعات موردنیاز به صورت انفوزیون و از طریق رگ وارد بدن می‌شوند. هم‌چنین ممکن است تا زمانی که بتوانید برای ادرار به سرویس بهداشتی مراجعه کنید، لوله‌ای به نام سوند در مثانه قرار بگیرد.

آمادگی برای جراحی سرطان پوست

کنترل درد

معمولاً می‌توان پس از عمل جراحی درد را کاهش داد. در صورت نیاز، پزشک برای شما مسکن تجویز خواهد کرد.

در برخی از عمل‌های جراحی، برای کاهش درد از تزریق داروی بی‌حسی به عصب‌های مجاور استفاده می‌شود که به آن، انسداد مسیر عصبی نیز گفته می‌شود. با این روش، درد به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌یابد. ضمناً در برخی موارد، از روش کنترل درد توسط بیمار استفاده می‌شود. کنترل درد توسط بیمار، روشی است که در آن درد به وسیله فرد بیمار با استفاده از داروهای مسکن کاسته می‌شود. در این روش، با استفاده از پمپی خاص، مقداری داروی ضد درد به صورت داخل وریدی تزریق می‌شود. معمولاً از این روش برای کاهش و مدیریت درد بیماران بعد از عمل جراحی استفاده می‌شود.

کنترل و کاهش درد بسیار مهم است؛ بنابراین در صورت بروز هر گونه مشکل، حتماً به پرستار اطلاع دهید. داروهای مسکن علاوه بر این‌که شما را راحت‌تر می‌کنند، به تنفس و حرکت کردن نیز کمک می‌کنند. به تدریج و با بهبود زخم، درد نیز کاهش می‌یابد.

آمادگی برای جراحی سرطان پوست و مقابله با عوارض جانبی احتمالی

بعد از هرگونه عمل جراحی، احتمال بروز مشکل وجود دارد. پزشکان و پرستاران تمام تلاش خود را به کار می‌گیرند تا از بروز هرگونه عارضه و مشکل جلوگیری کنید. شما نیز باید با آن‌ها همکاری کنید. برخی از مشکلات رایج عبارتند از:

عفونت زخم

پزشک ممکن است برای جلوگیری از بروز عفونت، آنتی‌بیوتیک (چرک خشک کن) تجویز کند. تا زمانی که قادر به غذاخوردن و مصرف قرص نباشید، آنتی‌بیوتیک‌های تجویزی به صورت تزریق داخل وریدی وارد بدن خواهند شد.ضمناً ممکن است لوله‌‍‌هایی برای جمع‌آوری مایعات خارج‌شده از ناحیه‌ای که تحت جراحی قرار گرفته است، وجود داشته باشد. به این لوله‌ها، دِرَن می‌گوییم. در صورت عدم تخلیه مایع علاوه بر ایجاد درد و ناراحتی، می‌تواند منجر به بروز عفونت نیز بشود.

عفونت قفسۀ سینه

هر چه بعد از عمل جراحی بتوانید سریع‌تر از جای خود بلند شوید و حرکت کنید، احتمال بروز عفونت در قفسۀ سینه کاهش پیدا می‌کند. تمرینات تنفسی مفید برای جلوگیری از عفونت قفسۀ سینه را می‌توانید با مراجعه به فیزیوتراپی فرا بگیرید.

لخته‌شدن خون

هر چه بعد از عمل جراحی بتوانید سریع‌تر از جای خود بلند شوید و حرکت کنید، احتمال لخته‌شدن خون کاهش پیدا می‌کند. با انجام برخی تمرینات خاص و استفاده از جوراب ساق‌بلند طبی در هنگام خواب، احتمال لخته‌شدن خون کاهش می‌یابد.

ممکن است پزشک برای جلوگیری از لخته‌شدن خون، داروهای تزریقی تجویز کند. پس از انجام برخی عمل‌های جراحی، ممکن است لازم باشد تزریق دارو را به مدت چهار هفته ادامه دهید. برای تزریق این داروها الزامی برای مراجعه به بیمارستان نیست و می‌‎توانید از مراکز ارائه‌دهندۀ خدمات پرستاری در منزل استفاده کنید.

توانایی دوباره غذاخوردن

این‌که چه زمانی بتوانید دوباره غذا بخورید، بستگی به نوع عمل جراحی دارد. بیشتر افراد می‌توانند پس از عمل جراحی، مایعات و سپس غذاهای جامد بخورند.

زمانی که بخواهید بعد از عمل جراحی، غذاخوردن را شروع کنید، بهتر است این کار را به آرامی انجام دهید. با مقدار اندکی آب شروع کرده و به تدریج از غذاهایی که برای شما مضر نیستند، استفاده کنید. پزشک به شما خواهد گفت که چه زمانی می‌توانید از چه غذایی استفاده کنید. احتمالاً به شما پیشنهاد خواهد شد که از نوشیدنی‌های غنی از کربوهیدرات استفاده کنید تا انرژی شما افزایش یابد.

بلند شدن و حرکت کردن

این‌که چه زمانی بتوانید از جای خود بلند شده و حرکت کنید، بستگی به نوع عمل شما دارد. در بیشتر انواع عمل‌های جراحی، در همان روز و یا نهایتاً روز بعد می‌توانید از جای خود بلند شوید. پرستار و فیزیوتراپیست در مورد این موضوع به شما کمک خواهند کرد. بهتر است همکاری کرده و در اسرع وقت از جای خود بلند شده و حرکت کنید. این کار به بهبود شما کمک می‌کند و احتمال بروز سایر مشکلات مانند عفونت قفسۀ سینه و لخته‌شدن خون را کاهش می‌دهد.

ملاقات با افراد

یکی از مواردی که در آمادگی برای جراحی سرطان پوست، عنوان می‌شود این است که ملاقات با افراد بلافاصله بعد از عمل جراحی ممکن است به شما احساس خوبی ندهد اما به محض این‌که مشکلی نداشته باشید، می‌توانید با دوستان و آشنایان ملاقات کنید.

دوستان و خانواده می‌توانند در بیمارستان به ملاقات‌تان بیایند. بیشتر بیمارستان‌ها، تعداد افرادی که می‌توانند کنار بیمار باشند را محدود می‌کنند. بنابراین بازدیدکنندگان باید این نکته را مدنظر قرار داده و به طور همزمان به ملاقات نیایند. ضمناً توجه داشته باشید که ملاقات‌کنندگان نباید هیچ‌گونه بیماری واگیرداری داشته باشند.

مراجعات بعدی به پزشک

 در جلسه اول و صحبت درمورد آمادگی برای جراحی سرطان پوست، جراح به شما خواهد گفت که برای بررسی روند بهبودی خود و برطرف‌کردن مشکلات احتمالی، باید مجدداً به پزشک مراجعه کنید. هر سوال یا نگرانی که دارید، در جلسات ویزیت با پزشک خود مطرح کنید. امیدواریم با خواندن مطالب این صفحه، آمادگی برای جراحی سرطان پوست در شما افزایش پیدا کند و بدون هیچ‌گونه ترس و استرس، برای جراحی آماده شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *