تومور مغزی و رانندگی : قوانین و نکاتی که باید رعایت کنید

فهرست مطالب
تومور مغزی و رانندگی

اگر مبتلا به تومور مغزی هستید، احتمالا تا مدتی اجازه رانندگی نداشته باشید. رانندگی نکردن به این موارد بستگی دارد: نوع تومور، محل آن، و اینکه آیا دچار عوارض جانبی ناشی از آن مانند تشنج هستید یا خیر. البته این موضوع به نوع درمانی که دریافت می‌کنید و نوع وسیله نقلیه شما نیز بستگی دارد. تومور مغزی و رانندگی را چگونه باید باهم داشت؟ مقررات زیر در مورد وسایل نقلیه سبک (سواری و موتورسیکلت). است و توصیه‌هایی کلی محسوب می‌شود. برای هر بیمار باید جداگانه تصمیم گیری کرد.

تومور مغزی و رانندگی

تومور مغزی و رانندگی و قوانین

تشنج

از تاریخ آخرین تشنج تا مدت ۶ الی ۱۲ ماه بعد از آن باید رانندگی را متوقف کنید. حتی در صورت استفاده از داروهای ضد صرع (ضد تشنج) نیز باید رانندگی را متوقف کنید.

تومورهای مغزی خوش‌ خیم

اگر مبتلا به یک تومور مغزی خوش­خیم مانند مننژیوم هستید که نیاز به درمان دارد، در حین درمان و تا ۱۲ ماه پس از آن باید رانندگی را متوقف کنید. این امر به نوع و درجه تومور و نوع درمانی که انجام داده‌اید بستگی دارد. مثلا امکان دارد ۶ ماه پس از جراحی مننژیوم درجه یک (رشد آهسته) اجازه رانندگی داشته باشید. البته این به شرطی است که دچار تشنج نشوید. اگر تحت درمان رادیوسرجری استریوتاکتیک (SRS) قرار گرفته باشید.

امکان دارد یک ماه پس از درمان دوباره قادر به رانندگی باشید. اگر مبتلا به مننژیوم گرید ۲ باشید، نمی‌توانید تا یک سال بعد از درمان رانندگی کنید. و اگر مبتلا به تومور مننژیوم درجه ۳ باشید، تا ۲ سال پس از درمان نمی‌توانید رانندگی کنید. اگر مبتلا به مننژیومی هستید که علائم ایجاد نمی‌کند و نیازی به درمان ندارد، مشکلی از نظر رانندگی نخواهید داشت.

گلیوم‌ها 

گلیوم‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • آستروسیتوم
  • الیگودندروگلیوم
  • اپاندیموم
  • گلیوبلاستوم (GBM)

اگر مبتلا به گلیومی باشید که رشدش آهسته است (درجه ۱ یا درجه ۲)، تا یک سال پس از درمان نمی‌توانید رانندگی کنید. معمولا پس از یک سال دوباره مورد ارزیابی قرار می‌گیرید و اگر تشنج نداشته باشید و یا ناتوانی خاصی که روی رانندگی شما تاثیر بگذارد نداشته باشید، می‌توانید مجددا رانندگی کنید. اگر مبتلا به گلیومی باشید که رشدش سریع است (درجه ۳ یا ۴)، به مدت ۲ سال نمی‌توانید رانندگی کنید. اگر تشنج نداشته باشید و یا ناتوانی خاصی که روی رانندگی شما تاثیر بگذارد نداشته باشید، بعد از ۲ سال دوباره می‌توانید رانندگی کنید. اگر تومور شما مجدداً شروع به رشد کند احتمالا باید دوباره دست از رانندگی بکشید.

تومورهای هیپوفیزی

معمولا پس از بهبود یافتن از درمان تومورهای هیپوفیز می‌توانید دوباره رانندگی کنید. اگر نوعی جراحی به نام کرانیوتومی انجام داده‌اید، باید به مدت ۶ ماه رانندگی را متوقف کنید. اگر به درمان نیاز ندارید، یا اگر جراحی ترانس‌اسفنوئیدال یا پرتودرمانی انجام داده‌اید، می­‌توانید به محض بهبودی پس از درمان و تا زمانی که مشکل بینایی نداشته باشید، رانندگی کنید.

تومور مغزی و رانندگی

اگر در کودکی مبتلا به تومور مغزی بودید

اگر در کودکی تومور مغزی داشتید و مجددا عود نکرده باشد، می‌توانید به صورت عادی گواهینامه بگیرید. یعنی نباید هیچ نشانه‌ای از بازگشت تومور مغزی داشته باشید.

بیوپسی مغز

بیوپسی به این معنی است که یک نمونه بافتی کوچک از مغز شما برمی‌دارند و آن را زیر میکروسکوپ بررسی می‌کنند. اگر مشکلی نداشته باشید که بر توانایی شما برای رانندگی تاثیر بگذارد، می‌توانید ۶ ماه پس از بیوپسی مجددا رانندگی کنید. اگر بیوپسی نشان دهد که مبتلا به تومور مغزی هستید، باید از مقررات رانندگی مربوط به نوع تومور خود پیروی کنید.

کنار آمدن با تومور مغزی و رانندگی

بسیاری افراد از شنیدن اینکه که نمی‌توانند رانندگی کنند، ناراحت می‌شوند. امکان دارد از این بابت نگران شوید که چطور می‌خواهید به محل کارتان بروید، فرزندان خود را جابجا کنید یا خود را به بیمارستان برسانید.‍ به کمی زمان برای کنار آمدن با این موضوع نیاز خواهید داشت.

از دوستان و خانواده خود بپرسید که آیا می‌توانند شما را برای انجام مراحل درمان به بیمارستان ببرند یا خیر. یا سیستم حمل و نقل عمومی محلی را بررسی کنید. بسیاری از مناطق، خدمات حمل و نقل مختص افرادی دارند که در استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی مشکل دارند. از جمله این خدمات می‌توان به جابجایی از درب منزل به مراکز خرید اشاره کرد.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *