تست سرطان سینه در منزل : آموزش معاینه و بررسی سینه

فهرست مطالب
تست سرطان سينه در منزل

تشخیص زودهنگام، موثرترین سلاح در مبارزه با سرطان سینه است. پزشکان معمولا زنان را تشویق می‌کنند که علاوه بر ماموگرافی برنامه‌ریزی شده منظم، یک معاینه ماهیانه سینه در منزل داشته باشند. تست سرطان سینه در منزل به شما کمک می‌کند تا با سینه‌های خود آشنا شوید تا بدانید چه چیزی برای شما طبیعی است.

با داشتن این دانش، احتمال بیشتری وجود دارد که تغییرات غیرعادی را که می‌تواند نشانه‌های اولیه سرطان سینه باشد، تشخیص دهید. تست سرطان سینه تنها چند دقیقه طول می‌کشد و به راحتی می‌توانید آن را انجام دهید. قبل از یائسگی، نوسان سطح هورمون می‌تواند باعث تورم و حساس شدن سینه‌ها در زمان‌های مختلف در طول ماه شود. به طور کلی، بهترین زمان برای انجام خودآزمایی پستان تقریباً 3 تا 5 روز پس از شروع دوره قاعدگی است.

تست سرطان سینه در منزل

سرطان پستان چست؟

انواع مختلفی از سرطان سینه وجود دارد که می‌تواند در قسمت‌های مختلف پستان ایجاد شود. اولین تمایز مهم را می‌توان بین اشکال غیرتهاجمی و تهاجمی ایجاد کرد. اشکال غیرتهاجمی که به آن کارسینوم درجا نیز می‌گویند، در مجاری ایجاد می‌شود و در خارج از پستان گسترش نمی‌یابد.

این شکل از سرطان به سختی باعث ایجاد گره‌هایی می‌شود که با لمس قابل تشخیص هستند و بیشتر اوقات از طریق ماموگرافی شناسایی می‌شوند. شایع ترین شکل کارسینوم درجا، کارسینوم مجرای درجا است. سرطان سینه مهاجم این توانایی را دارد که به خارج از سینه گسترش یابد. شایع‌ترین شکل، کارسینوم مجرای نفوذی است که حدود 3/4 از کل موارد سرطان سینه را تشکیل می‌دهد. سرطان سینه معمولاً از طریق غدد لنفاوی می‌تواند به اندام‌های دیگر سرایت کند.

تست سرطان سینه در منزل چگونه است؟

در این قسمت به بررسی تست سرطان سینه در منزل پرداخته‌ایم.

یک بازرسی بصری انجام دهید

پیراهن و لباس زیر خود را درآورید، سپس در مقابل آینه بایستید. به دنبال هر گونه تغییر در سینه خود باشید، مانند تورم، قرمزی، فرورفتگی، چروکیدگی، سوراخ شدن و وارونگی نوک پستان. بازرسی چشمی خود را سه بار به شرح زیر انجام دهید: بازوهای خود را در دو طرف شل کنید، بازوهای خود را بالای سر خود قرار دهید به طوری که عضلات سینه شما مشخص شوند.

در حالی که ایستاده‌اید یک بازرسی دستی انجام دهید

در مرحله بعد تست سرطان سینه، از دست راست خود برای بررسی دستی سینه چپ خود از نظر توده‌ها، گره‌ها، مناطق ضخیم شده و سایر تغییرات غیرعادی استفاده کنید. با استفاده از سه انگشت میانی خود، هر قسمت از سینه و ناحیه زیر بغل را فشار دهید.

یک الگوی دایره‌ای را دنبال کنید تا مطمئن شوید که هیچ منطقه‌ای را از دست نداد‌ه‌اید. به تدریج فشاری را که وارد می‌کنید از سبک به سفت افزایش دهید. به آرامی نوک سینه خود را فشار دهید تا ترشحات را بررسی کنید. سپس از دست چپ خود برای معاینه دستی سینه راست خود با استفاده از همان تکنیک‌ها استفاده کنید.

تست سرطان سينه در منزل

 در حالی که دراز کشیده‌اید سینه خود را بررسی نمایید

برای انجام تست سرطان سینه در منزل روی یک تخت یا کاناپه دراز بکشید، یک بالش زیر شانه چپ خود قرار دهید و دست چپ خود را پشت سرتان قرار دهید. از دست راست خود برای معاینه دستی سینه چپ خود با استفاده از همان تکنیک‌های ذکر شده در مرحله 2 استفاده کنید. سپس بالش را زیر شانه راست خود قرار دهید، دست راست خود را پشت سرتان قرار دهید و از دست چپ خود برای معاینه دستی سینه راست خود با همان روش استفاده کنید.

اگر در طی تست سرطان سینه در منزل متوجه یک توده یا ناهنجاری دیگری شدید، نترسید. بیشتر توده‌های سینه سرطانی نیستند. فقط مطمئن شوید که هر گونه تغییر غیرعادی را فوراً با یک پزشک در میان بگذارید.

تست سرطان سينه در منزل

چه کسانی در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستند ؟

چندین عامل خطر برای سرطان سینه وجود دارد که گفته می‌شود برخی از آن‌ها قابل تغییر هستند، زیرا می‌توان آنها را برای کاهش خطر ابتلا به سرطان اصلاح کرد، در حالی که برخی دیگر قابل اصلاح نیستند. از جمله عوامل غیر قابل تغییر، سن است؛ زیرا خطر ابتلا به بیماری با بالارفتن سن افزایش می‌یابد، به طوری که اکثر موارد سرطان سینه زنان بالای 50 سال و سابقه خانوادگی یا شخصی سرطان سینه را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

از جمله ژن‌های شناخته شده و مورد مطالعه می‌توان به BRCA1 و BRCA2 اشاره کرد. جهش در این ژن‌ها مسئول حدود 50 درصد از اشکال ارثی سرطان پستان است. هورمون‌ها نقش اصلی را در تعیین خطر ابتلا به سرطان سینه ایفا می‌کنند و نشان دهنده عوامل خطر هستند که حداقل تا حدی می‌توانند اصلاح شوند.

اولین سیکل قاعدگی زودهنگام (قبل از 12 سالگی) یا یائسگی دیررس (بعد از 55 سالگی)، همچنین عدم وجود حاملگی کمی خطر را افزایش می‌دهد. برخی از روش‌های پیشگیری از بارداری خوراکی مانند قرص (که به نظر می‌رسد احتمال ابتلا به انواع دیگر سرطان را نیز کاهش می‌دهد.) یا برخی از درمان‌های هورمونی که در یائسگی برای مقابله با علائم استفاده می‌شوند نیز می‌توانند خطر را افزایش دهند.

در نهایت، بسیاری از عوامل خطر قابل تعدیل مربوط به عادات و رفتارها هستند. در این میان، اضافه وزن و چاقی که اغلب نتیجه رژیم غذایی پرچرب، قند، میوه و سبزیجات کم است، همراه با مصرف الکل نقش اصلی را ایفا می‌کند. از سوی دیگر، شیردهی این خطر را کاهش می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *