دیاترمی سرطان ریه چیست؟!

فهرست مطالب
دیاترمی سرطان ریه

در این صفحه از ایران سرطان با یکی از روش‌های درمان سرطان ریه آشنا خواهید شد. در این روش که دیاترمی سرطان ریه نام دارد، از جریان الکتریکی برای نابودکردن سلول‌های سرطانی استفاده می‌شود. به دیاترمی، الکتروکوتر و ترموکوتر نیز گفته می‌شود.

در صورتی که تومور، مجاری تنفسی را مسدود کرده و تنفس را برای بیمار سخت کرده باشد، ممکن است بنابر تشخیص پزشک، تحت دیاترمی قرار بگیرد. دیاترمی به بیمار کمک می‌کند تا راحت‌تر تنفس کند.

دیاترمی به طور معمول در بخش آندوسکوپی بیمارستان و تحت بیهوشی عمومی انجام می‌شود؛ بدین معنا که بیمار هوشیار نیست و چیزی احساس نخواهد کرد. ممکن است از این روش در کنار سایر روش‌های درمان سرطان ریه استفاده شود.

دیاترمی سرطان ریه

آمادگی برای انجام دیاترمی

پزشک به بیمار توضیح خواهد داد که در طی فرآیند الکتروکوتر، قرار است چه اتفاقاتی بیفتد. ضمناً یک فرم نیز توسط تیم درمانی به بیمار داده می‌شود تا رضایت خود را برای انجام دیاترمی اعلام کند. بیمار می‌تواند هر سوالی که دارد از اعضای تیم درمانی بپرسد. باید توجه داشت که پزشک در جریان تمام داروهایی که بیمار مصرف می‌کند، باشد.

بیمار ۴ تا ۶ ساعت قبل از این روش، نباید به جز آب چیزی بخورد یا بنوشد. تا ۲ ساعت قبل از الکتروکوتر می‌توان آب نوشید.

نحوۀ انجام دیاترمی

پرستار، لوله‌ای کوچک به نام آنژیوکت را در یک ورید در پشت دست قرار می‌دهد. سپس بیمار به بخش برونکوسکوپیمنتقل می‌شود. داروی بیهوشی از طریق همین لوله وارد بدن می‌شود.

هنگامی که بیمار بیهوش است، پزشک به آرامی، لوله‌ای منعطف و بلند به نام برونکوسکوپ را وارد مجرای تنفسی می‌کند. سپس یک پروب کوچک الکتروکوتر از طریق لوله برونکوسکوپ عبور داده می‌شود.

کاری که پروب انجام می‌دهد، این است که یک جریان الکتریکی را وارد تومور سرطانی می‌کند. جریان الکتریکی با تولید حرارت، سلول‌های سرطانی را از بین می‌برد.

سپس برونکوسکوپ و پروب توسط پزشک از مجرای تنفسی خارج می‌شود.

پس از دیاترمی سرطان ریه

تا زمانی که اثر داروهای بیهوشی از بین برود، بیمار در بخش آندوسکوپی می‌ماند.

ممکن است بیمار در این مدت کمی احساس خواب‌آلودگی و گیجی کند اما هیچ یک از اتفاقاتی که طی فرآیند الکتروکوتر افتاده است را به خاطر نمی‌آورد. ضمناً ممکن است نیاز باشد که بیمار برای مدت کوتاهی بعد از دیاترمی از ماسک اکسیژن استفاده کند.

در صورتی که پزشک تشخیص بدهد، بیمار به مدت یک شب در بیمارستان بستری خواهد شد.

عوارض جانبی دیاترمی

عوارض جانبی دیاترمی شامل :

درد

ممکن است بیمار بعد از این روش، دچار گلودرد شود. استفاده از داروهای مسکن به کاهش درد بیمار کمک می‌کند. در صورت ادامه‌یافتن درد باید به پزشک مراجعه کرد.

خون‌ریزی

ممکن است بیمار بعد از این روش، کمی خون‌ریزی داشته باشد و مقداری هم خون در خلط مشاهده شود. ممکن است بیمار طعم فلز در دهان خود احساس کند. این وضعیت معمولاً طی چند روز بهتر می‌شود.

به ندرت مشاهده می‌شود که افراد بعد از این روش، خونریزی شدید داشته باشند.

در صورتی که بیمار به سرفه‌های خونی مبتلا شود، در اسرع وقت باید به پزشک مراجعه کند.

سرفه خونی، عارضه دیاترمی
در صورت بروز سرفه‌های خونی بعد از دیاترمی، باید به پزشک مراجعه کرد.

خطرات احتمالی

پزشک در مورد مزایا و خطرات احتمالی این روش با بیمار صحبت خواهد کرد. اگرچه دیاترمی، روشی ایمن و بدون خطر است اما مانند هر روش درمانی دیگر، خطرات احتمالی نیز دارد.

مشکل در تنفس

الکتروکوتر باید تنفس را برای بیمار تسهیل کند. در صورتی که خلاف این وضعیت اتفاق بیفتد، حتماً باید به پزشک اطلاع داد.

عفونت قفسۀ سینه

در صورت بروز علائم عفونت در قفسۀ سینه باید به پزشک اطلاع داد. برخی از علائم عفونت قفسۀ سینه عبارتند از: تب و افزایش دمای بدن به بالای ۳۷.۵ درجه و تغییر رنگ خلط.

انسداد مجدد مجرای تنفسی

در صورت رشد مجدد تومور سرطانی، بیمار می‌تواند مجدداً تحت این روش قرار بگیرد. از طرفی ممکن است پزشک استفاده از سایر روش‌های درمانی را توصیه کند.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *