سرطان آنژیوسارکوم چیست و چگونه درمان می‌شود؟

فهرست مطالب
سرطان آنژیوسارکوم چیست

سرطان آنژیوسارکوما یک تومور بسیار نادر بافت نرم است که پوشش داخلی رگ‌های خونی شما را تحت تأثیر قرار می‌دهد. به همین جهت سرطان آنژیوسارکوم می‌تواند تقریباً در هر جایی از بدن خود ایجاد شود. در این بخش از ایران سرطان به معرفی و بررسی کامل آنژیوسارکوم می‌پردازیم و مواردی چون تشخیص، درمان، علائم و بقای آن را توضیح خواهیم داد.

آنژیوسارکوم چیست؟

آنژیوسارکوم یک تومور بسیار نادر بافت نرم است که پوشش داخلی رگ‌های خونی شما را تحت تأثیر قرار می‌دهد. از آنجایی که آنژیوسارکوم از رگ‌های خونی نشات می‌گیرد، می‌توانید تقریباً در هر نقطه‌ای از بدنتان به آنژیوسارکوم مبتلا شوید. گفته می‌شود، آنژیوسارکوم بیشتر روی پوست، سینه‌ها، کبد یا سر و گردن شما تأثیر می‌گذارد.

سرطان آنژیوسارکوما

آیا سرطان آنژیوسارکوم شایع است؟

آنژیوسارکوم‌ها، تومور بدخیم بافت نرم هستند که به خودی خود تومور‌های نادری محسوب می‌شوند. سارکوم‌های بافت نرم ۱ درصد از کل بدخیمی‌ها یا تومور‌های جامد را تشکیل می‌دهند و آنژیوسارکوم‌ها حدود ۱ درصد از کل سارکوم‌های بافت نرم را تشکیل می‌دهند. آنژیوسارکوم جلدی که سرطان پوست است، شایع‌ترین شکل آنژیوسارکوم است.

چه کسانی تحت تأثیر آنژیوسارکوم قرار دارند؟

آنژیوسارکوم می‌تواند هر فردی را در هر سنی تحت تأثیر قرار دهد، اما افراد ۶۰ ساله و بالاتر بیشتر در معرض ابتلا به آنژیوسارکوم هستند و همچنین جنسیت مرد نسبت به زن، به احتمال بیشتری به آنژیوسارکوم اولیه مبتلا می‌شوند.

علائم و علل سرطان آنژیوسارکوم

علائم و نشانه های این بیماری ممکن است بسته به محل سرطان متفاوت باشند. این بیماری روی پوست سر و گردن، به خصوص جمجمه ایجاد می شود.

علائم و نشانه‌های این نوع از این بیماری عبارتند از:

  • یک ناحیه بنفش برآمده روی پوست که شبیه کبودی است.
  • یک جراحت کبود مانند که با گذشت زمان بزرگتر می‌شود.
  • جراحتی که در صورت خاراندن هنگام یا ضربه ممکن است خونریزی کند.

چه چیزی باعث آنژیوسارکوم می‌شود؟

آنژیوسارکوم زمانی اتفاق می‌افتد که سلول‌های پوشش داخلی رگ‌های خونی شما از سلول‌های طبیعی به سلول‌های غیر طبیعی تغییر کنند. برخلاف سلول‌های طبیعی، سلول‌های غیرطبیعی نمی‌میرند، اما به تولید سلول‌های غیرطبیعی که در نهایت تبدیل به توده یا تومور می‌شوند، ادامه می‌دهند. سلول‌های غیرطبیعی از رگ‌های خونی آسیب دیده شما به رشد خود ادامه می‌دهند و گاهی اوقات به سایر مناطق بدن شما گسترش می‌یابند.

محققان معتقدند این تومور‌ها زمانی شروع به شکل‌گیری می‌کنند که چیزی در رگ خونی و یا کد ژنتیکی عروق لنفاوی شما تغییر کند. آن‌ها همچنین چندین عامل خطر را شناسایی کرده‌اند که ممکن است احتمال ابتلا به آنژیوسارکوم را افزایش دهد.

عوامل خطر برای سرطان آنژیوسارکوم عبارتند از:

  • انجام پرتودرمانی، به ویژه اگر پرتودرمانی برای سرطان سینه دریافت کرده‌اید. محققان بر این باورند که ارتباطی بین پرتودرمانی و آنژیوسارکوم وجود دارد که می‌تواند سال‌ها پس از دریافت پرتودرمانی ایجاد شود.
  • قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی از جمله پلی وینیل کلرید، آرسنیک و دی اکسید توریم.
  • داشتن لنف ادم مزمن تقریباً ۵ درصد از تمام آنژیوسارکوم‌ها به نوعی از لنف ادم مزمن به نام سندرم استوارت تروز مرتبط هستند.
  • سندرم‌های خانوادگی حدود ۳ درصد از تمام آنژیوسارکوم‌ها افرادی را تحت تأثیر قرار می‌دهند که شرایط ناشی از اختلالات ژنتیکی دارند.

اختلالات ژنتیکی مرتبط با سرطان آنژیوسارکوم

محققان پیوند‌هایی بین اختلالات ژنتیکی که بر ژن‌هایی که قرار است از شما در برابر تومور‌ها محافظت کنند، تأثیر می‌گذارد، یافته‌اند. شرایط خاص عبارتند از:

  • رتینوبلاستوما دو طرفه این سرطان نادر روی شبکیه در پشت چشم شما رشد می‌کند.
  • بیماری اولیر. این اختلال نادر بر نحوه رشد استخوان‌های شما تأثیر می‌گذارد.
  • سندرم مافوچی این اختلال نادر بر غضروف استخوان‌های شما تأثیر می‌گذارد.

علائم سرطان آنژیوسارکوم چیست؟

علائم آنژیوسارکوم بسته به ناحیه‌ای از بدن که تحت تأثیر آنژیوسارکوم قرار گرفته متفاوت است. به عنوان مثال، علائم آنژیوسارکوم پوست شما شامل گره‌های قرمز یا آبی روی پوست سر، سر و گردن شما است که به راحتی خونریزی می‌کنند. نمونه‌های دیگر عبارتند از:

  • آنژیوسارکوم کبد شما علائم عبارتند از زردی، خستگی و درد مداوم در قسمت بالای سمت چپ شکم.
  • آنژیوسارکوم پستان شما علائم ممکن است شامل تغییرات پوستی مانند ندول‌های بنفش رنگ در سینه یا توده در سینه شما باشد.

تشخیص و آزمایشات لازم برای سرطان آنژیوسارکوم

پزشکان معالج شما ممکن است با بحث در مورد سابقه پزشکی و علائم شما شروع کنند. همچنین ممکن است آزمایش‌های تصویربرداری را برای بررسی اندازه و محل تومور انجام دهید. آن‌ها همچنین ممکن است بیوپسی انجام دهند و نمونه‌های کوچکی از بافت، مایع و سلول‌های شما را بردارند. نمونه‌ها برای بررسی زیر میکروسکوپ به آزمایشگاه فرستاده می‌شوند.

سرطان آنژیوسارکوم

پزشکان چگونه سرطان آنژیوسارکوم را درمان می‌کنند؟

جراحی برای برداشتن تومور رایج‌ترین درمان برای آنژیوسارکوم است. پزشک ممکن است پرتودرمانی یا شیمی درمانی را قبل یا بعد از جراحی توصیه کند. البته این موراد درمان کمکی هستند. هر درمان بسته به شرایط خاص شما و عواملی مانند سن و سلامت کلی شما متفاوت خواهد بود. 

چگونه می‌توانیم خطر ابتلا به سرطان آنژیوسارکوم را کاهش دهیم؟

محققان چندین فعالیت و شرایط پزشکی را شناسایی کرده‌اند که ممکن است خطر ابتلا به آنژیوسارکوم را افزایش دهد. به عنوان مثال، ممکن است با محافظت از پوست خود در برابر نور خورشید و محدود کردن قرار گرفتن در معرض برخی مواد شیمیایی، خطر خود را کاهش دهید. برخی از عوامل خطر که نمی‌توانید از آن‌ها اجتناب کنید، مانند به ارث بردن یک بیماری ژنتیکی یا نیاز به پرتودرمانی برای سرطان.

اگر نگران ابتلا به آنژیوسارکوم هستید

مانند بسیاری از سرطان‌ها، تشخیص زودهنگام و درمان نتیجه مورد انتظار شما را بهبود می‌بخشد. شما می‌توانید در مورد وضعیت خاص خود با پزشک عمومی گفتگو کنید تا بتواند خطر شما را ارزیابی کند.

اگر سرطان آنژیوسارکوم دارید

آنژیوسارکوما می‌تواند خیلی سریع گسترش یابد زیرا در رگ‌های خونی شما شروع می‌شود. پس از انتشار، درمان آنژیوسارکوم بسیار دشوار است. حتی اگر ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی راه‌های مؤثرتری برای درمان آنژیوسارکوم دارند، حدود ۳۵ درصد از افرادی که به آنژیوسارکوما مبتلا می‌شوند، پنج سال پس از تشخیص زنده هستند.

زندگی با سرطان آنژیوسارکوم

آنژیوسارکوم سرطانی است که به سرعت در حال حرکت است. با کاهش سرعت می‌توانید از خود مراقبت کنید. سعی کنید به خودتان زمان بدهید تا بفهمید چه اتفاقی برای بدنتان می‌افتد. با ارائه دهنده مراقبت‌های بهداشتی خود در مورد اقداماتی که می‌توانید برای حمایت از درمان خود بردارید، صحبت کنید. در اینجا چند مرحله پیشنهادی وجود دارد که ممکن است کمک کند:

سرطان استرس‌زا است. ممکن است فعالیت‌هایی مانند مدیتیشن، تمرینات تمدد اعصاب یا تنفس عمیق به کاهش استرس شما کمک کند.

درمان‌های شما ممکن است بر اشتهای شما تأثیر بگذارد. سعی کنید یک رژیم غذایی سالم داشته باشید و اگر در خوردن غذا مشکل دارید با یک متخصص تغذیه صحبت کنید.

ممکن است پس از درمان‌های سرطان خود احساس خستگی شدید کنید. سعی کنید تا جایی که می‌توانید استراحت کنید.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید؟

پزشک معالج شما در مورد علائم و عوارض جانبی درمان با شما صحبت خواهد کرد. اگر به نظر می‌رسد علائم آنژیوسارکوم شما بدتر می‌شود یا واکنش غیرمنتظره یا غیرمعمولی به درمان دارید، باید با پزشک  خود تماس بگیرید.

چه زمانی باید به اورژانس مراجعه کنید؟

  • برخی از درمان‌های سرطان بر سیستم ایمنی بدن شما تأثیر می‌گذارد و خطر ابتلا به عفونت را افزایش می‌دهد. اگر جراحی کرده‌اید، ممکن است در محل جراحی خود مشکل داشته باشید. شما باید به اورژانس مراجعه کنید اگر:
  1. شما تبی دارید که بالاتر از ۱۰۰. ۴ درجه فارنهایت (۳۸. ۳ درجه سانتیگراد) است. تب ممکن است نشانه عفونت باشد.
  2. دردی دارید که داروی مسکن شما کمکی نمی‌کند.
  3. زیاد استفراغ می‌کنید یا اسهال مداوم دارید.

سؤالاتی که باید از پزشک بپرسید

آنژیوسارکوم یک سرطان بسیار نادر است. ممکن است تعجب کنید که چرا به این سرطان مبتلا شده‌اید و ارائه دهنده مراقبت‌های بهداشتی شما چه کاری می‌تواند برای کمک به شما انجام دهد. در اینجا چند پیشنهاد برای سؤال وجود دارد که به شما در انجام آن مکالمه کمک می‌کند:

  • آنژیوسارکوم چیست؟
  • آیا در بیش از یک نقطه از بدنم سرطان دارم؟
  • چه درمان‌هایی را توصیه می‌کنید؟
  • عوارض جانبی چه هستند؟
  • آیا سرطان من پس از درمان عود می‌کند؟
  • آیا باید شرکت در کارآزمایی بالینی را در نظر بگیرم؟
  • پیش آگهی من چیست؟

کلام آخر

آنژیوسارکوم یک سرطان بسیار نادر است که بسیار سریع گسترش می‌یابد. اگر آنژیوسارکوم دارید، ممکن است با سرطان پیشرفته دست و پنجه نرم کنید. ممکن است از موقعیت خود غرق شوید و نگران باشید که در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد. پزشک شما می‌داند که در چه شرایطی هستید. نگرانی‌ها و احساسات خود را با آن‌ها در میان بگذارید تا بتوانند برنامه‌ها و خدماتی را که ممکن است به شما کمک کند توصیه کنند.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *