روش‌های جدید درمان سرطان خون

فهرست مطالب
روش‌های جدید درمان سرطان خون

درمان سرطان خون در سال‌های اخیر دستخوش تغییرات زیادی شده است و شانس درمان به نسبت گذشته بالا‌تر رفته است. روش‌های جدید درمان سرطان خون متنوع هستند اما بسیاری از آنان در حال حاضر روند آزمایشات بالینی را طی می‌کنند و به طور کلی ارائه نشده‌اند. در حال حاضر برخی از این روش‌ها موجود هستند و توسط پزشکان اعمال می‌شوند.

روش‌های جدید درمان سرطان خون

روش‌های جدید درمان سرطان خون

در درمان سرطان خون از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود که کارایی نسبتاً بالایی دارند، مانند:

  • شیمی درمانی
  • پیوند سلول‌های بنیادی مغز استخوان
  • روش‌های پرتو درمانی
  • مراقبت‌های تسکینی (خون، گلبول‌های قرمز، انتقال پلاکت)

در مورد درمان سرطان خون، چندین روش درمانی جدید در چند سال اخیر منتشر شده‌اند و درمان‌های بیشتری در راه است.

یکی از روش‌های جدید درمان سرطان خون امروزه درمان‌های جدید خوراکی هدفمند مولکولی است که در دسترس بیماران قرار دارد و به جای اینکه بیماران مجبور باشند ساعت‌ها در مرکز انفوزیون بنشینند و شیمی درمانی فشرده از طریق IV دریافت کنند، اکنون می‌توانند یک قرص در روز به مدت پنج روز در خانه بخورند که به همان اندازه خوب عمل می‌کند.

به عنوان مثال، بیماران مبتلا به لوسمی حاد میلوئیدی (AML) با جهش‌های ژنی خاص، اکنون می‌توانند یک قرص را به صورت سرپایی مصرف کنند. ثابت شده است که این دارو در برابر برخی از سرطان‌های خونی که درمان آن‌ها دشوار است، کاملاً مؤثر است.

به عنوان مثال، FDA ( سازمان جهانی غذا و دارو ) اخیراً Inqovi، که یک داروی ترکیبی خوراکی جدید می‌باشد را تأیید کرده است که به تازگی وارد عرضه دارو شده است. طبق گفته دکتر بنتون، در دو سال گذشته، تعداد زیادی از دارو‌های جدید از جمله  gilteritini،enasidenib، ivosidenib و midostaurin  به عنوان درمان‌های خوراکی هدفمند برای AML تأیید شدند.

در لوسمی لنفوسیتی حاد (ALL)، درمان‌های آنتی‌بادی جدید تأیید شده در چند سال گذشته، مانند بلیناتوموماب و اینوتوزوماب به بیماران کمک کرده‌اند تا عمر طولانی‌تری داشته باشند.

این نوع درمان برای کمک به بیماران کاملاً مفید است و واقعاً پیش‌آگهی‌ها را به طور قابل توجهی تغییر داده است.

درمان سرطان

آیا سرطان خون قابل درمان است؟

به عنوان یک قاعده، منبع بیماری در مغز استخوان است که درمان را پیچیده می‌کند. تا همین اواخر، برخی از انواع سرطان خون درمان نمی‌شدند، اما امروزه فناوری پزشکی قدم‌های زیادی برداشته است. در پاسخ به این سؤال که آیا سرطان خون قابل درمان است؟ باید گفت: بله به لطف روش‌های جدید درمان سرطان خون این امر شدنی است.

با این حال باید درک کرد که اگرچه درمان‌های سرطان خون که اثربخشی خود را ثابت کرده‌اند، وجود دارد، اما پیروی دقیق از استراتژی درمانی تجویز شده توسط پزشک معالج مورد نیاز است و ممکن است مدت زیادی طول بکشد تا بیماری شکست بخورد.

بیشتر مطالعه کنید: درمان قطعی سرطان خون چگونه است؟

سایر روش‌های درمانی مؤثر در سرطان خون

سرطان خون تنها با روش‌های پیچیده قابل درمان است. مهم است که همزمان اقداماتی برای از بین بردن کانون‌های بیماری و جلوگیری از گسترش آن و درمان علامتی و حفظ وضعیت عمومی بیمار در سطح بالا انجام شود.

دوره آنتی بیوتیک

با سرطان خون، آنتی بیوتیک‌های ضد تومور خاصی تجویز می‌شود. به عنوان یک قاعده، این‌ها آنتراسایکلین‌ها هستند، که نام‌ها و انواع بسیار زیادی از آن‌ها وجود دارد. در دوره‌هایی با رعایت دقیق دستورات پزشک و نظارت وی استفاده می‌شود.

این دارو‌ها به خودی خود بسیار خطرناک هستند، زیرا اثر بسیار قوی دارند و می‌توانند عوارض جانبی مختلفی ایجاد کنند. اما این به دلیل اصل عمل است، یعنی از بین بردن سلول‌هایی که به سرعت تقسیم می‌شوند.

شیمی درمانی

شیمی درمانی به روشی مشابه عمل می‌کند که بدون شکست نیز انجام می‌شود. معنی اصلی آن جلوگیری از رشد تعداد سلول‌های سرطانی است. از آنجایی که سلول‌هایی که به سرعت تقسیم می‌شوند در سرطان خون ظاهر می‌شوند، از نظر سرعت رشد با سلول‌های معمولی بدن تفاوت زیادی دارند، این دارو بر این اساس، تمام سلول‌های مشکوک را از سلول‌های سالم جدا می‌کند.

اما البته، این هنوز یک اقدام انتخابی نقطه‌ای نیست و احتمال بروز عوارض جانبی بیشتر است. دلیل این امر ناتوانی در رساندن مستقیم دارو به سلول‌های سرطانی است. اما به لطف شیمی درمانی بود که درمان سرطان خون ممکن شد؛ بنابراین برخی از ناراحتی‌ها در طول درمان به طور کلی توجیه می‌شود.

به عنوان یک قاعده، شیمی درمانی در دو مرحله انجام می‌شود. اولین مورد القایی نامیده می‌شود که در آن بیمار دوز زیادی از دارو را در دسته‌های معمولی دریافت می‌کند. بسته به وضعیت بیمار و شاخص‌های سرطان، مدت آن ممکن است متفاوت باشد. 

در مرحله دوم که نگهدارنده نام دارد، دوز‌های بسیار کمتری از سایر دارو‌ها تجویز می‌شود. هدف از این مرحله مهار سلول‌های سرطانی است که هنوز در بدن هستند. این مرحله ممکن است چندین سال ادامه یابد.

پیوند مغز استخوان

این عمل بسیار دشوار، خطرناک، اما گاهی اوقات تنها عمل ممکن برای درمان لوسمی، موارد پیچیده مانند میلوما است. به عنوان یک قاعده، برای کودکان و افراد مسن تجویز می‌شود، زیرا سیستم ایمنی آن‌ها بسیار ضعیف است و شیمی درمانی برای آن‌ها تهدید‌کننده زندگی است. با انجام پیوند مغز استخوان، لوسمی را می‌توان بدون ایجاد بار حیاتی بر بدن درمان کرد.

با این وجود، این یک عملیات بسیار پیچیده است که فقط باید توسط یک متخصص با تجربه گسترده در یک زمینه خاص انجام شود. ما در مورد تخریب سلول‌های مغز استخوان تحت تأثیر این بیماری در بیمار و متعاقب آن، معرفی تدریجی سلول‌های اهدا‌کننده صحبت می‌کنیم. خطر اصلی در اینجا در احتمال غیر صفر عفونت نهفته است، بنابراین بیمار تا زمانی که شرایط تثبیت شود در مراقبت‌های ویژه قرار دارد.

علاوه بر این، یک اهدا‌کننده برای پیوند مورد نیاز است، به عنوان یک قاعده،بهتر است این فرد یکی از بستگان بیمار باشد. در این صورت، میزان بقا صد در صد خواهد بود، اما سرطان خون با سلول‌های اهداکننده نیز کاملاً موفق درمان می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *